Hembakad pizza italiano
OK, jag ljuger lite i rubriken. Allt utom degen är hembakad - den köpte vi på en närliggande pizzeria. Jag har en (felaktig?) uppfattning att hemmagjord deg blir mycket hårdare och inte lika god. Så jag tog mod till mig och frågade pizzagubben om jag fick köpa två degklumpar och det fick jag! Billigt också - 20 kr (färdiggjord deg i affären kostade 30 kr per styck).
Fyllningen på pizzan är inspirerad av min favoritrestaurang här i Eskilstuna som heter Grappa (inte så snygg hemsida dock). Pizzorna som serveras där är helt annorlunda från hur de serveras på pizzerior, dels genom att de använder mer exklusiva ingredienser och dels genom att de alltid "kryddar" dem med ruccola, vilket ser väldigt fräscht ut! De känns inte alls lika flottiga som de från pizzerian heller, men det kanske de är?
Resultatet av pizzeria maFIA blev 1000 gånger över förväntan - pizzan kunde lika gärna varit köpt på Grappa så gott blev det! Det här ska göras igen. Steg för steg nedan:
Två "bröst" till bröd inköpta på pizzerian.
Min sambo gör en "pizzaswing"
Resultatet blev inte en rund och fin pizza för min sambo (det är min pizza ovan). Ingen kavel behövdes, platta till och kasta i luften försiktigt.
På med alla ingredienserna dessa valdes efter en titt på Grappas meny:
Grundsås:
Tomatpure
Olivolja
Pressad vitlök
Färsk basilika
Fyllning:
Fetaost
Skepparskinka (en personlig favorit som liknar de italienska skinkorna serano etc i smak och utseende)
Paprika
Kronärtkockshjärtan (köpta inlagda, från en sån där delikatessdisk i affären)
Soltorkade tomater (inlada i örter, delikatessdisken)
Pizzaost/riven mozzarella
Topping:
Fräsch ruccola
In i ugn på 225 grader 15-20 min (vi gräddade våra båda pizzor samtidigt, bytte plats efter halva tiden)
Så himla smaskigt det ser ut. Ser framemot att se bilder från Filippinerna.
Man tackar! Ska bli spännande att se vad som bjuds där och hur maten skiljer sig från övriga asien.
/Sofia
Ska till och göra pizzabak till helgen, ska kasnke prova din fyllning!!
Linnéa
Jättekul Linnéa, hoppas att det blev bra...