Ikväll: tacopaj med kyckling


Foto: arla.se

Ikväll blir det arlas tacopaj med kyckling som en kompis serverade mig sist och som var god. Receptet finns
här.

Yoghurtpaj - nyttigare men ändå så gott


Foto: aromahope.blogspot.com

Gjorde den här pajen förra helgen och den blev väldigt god. Innehållet är inte jätteonyttigt heller. Nästan inget socker och ganska lite smör i pajbotten. Pajen är lite syrlig och passar därför väldigt bra till söt vaniljsås. Ett bra alternativ till cheesecake. Pajen serveras iskall.


Yoghurtpaj med blåbär (eller andra bär)

Pajbotten


50-75 g smör

0,5 dl florsocker

1 ägg

2,5-3 dl mjöl
 ½  tsk bakpulver


Fyllning


2 ägg 
3 msk florsocker
2,5-3 dl yoghurt naturell

Saften av en liten citron

1tsk vaniljsocker

250-300 g (blå)bär

Gör såhär

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienser till pajskalet. Knåda. Tillsätt mjöl om den är för kladdig. Tryck ut i en pajform så att halva kanterna också täcks. Hacka några hål med en gaffel i botten. Mixa alla ingredienser till fyllningen och häll på (du behöver inte förgrädda skalet). Grädda i mitten av ugnen i ca 1 timme. Låt svalna och ställ in i kylen.