Krämig pastasallad med kyckling och fetaost

Den här rätten är utmärkt som buffémat/mingelmat (därav det stora antalet port) men fungerar lika bra i mindre mängd. Jag är något osäker på måttangivelserna eftersom vi gjorde rätten i större mängd. Den här salladen blev verkligen en favorit. Fetaost, bacon och kyckling ger en sån härlig smak tillsammans med hemlagad pesto. Salladen går utmärkt att blanda ihop dagen före, den blir nästan godare.
Krämig pastasallad med kyckling och fetaost
25 små port
500 g pasta, penne
2 dl creme fraiche
3 dl gräddfil
500 g kycklingfilé
3 pkt bacon (à 140 g)
1 liten purjolök
2 röda paprikor
200 g fetaost
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
Peston:
3 vitlöksklyftor
1 kruka basilika (ruccola fungerar lika bra)
50 g pinjenötter (solrosfrön fungerar lika bra)
1 dl olivolja
100 g finriven färsk parmesanost
2 krm salt
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten och låt rinna av. Blanda med creme fraiche och gräddfil.
- Pesto: Skala och pressa vitlöken. Mixa basilikablad och pinjenötter. Häll i olivoljan, blanda ner parmesanost och vitlök. Smaka av med salt. Blanda ner peston i pastan.
- Skär kycklingfilén i bitar och stek den.
- Skär bacon i bitar och stek det knaprigt i stekpannan. Låt den sedan rinna av på hushållspapper.
- Ansa och finstrimla purjolöken. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär osten i små tärningar. Blanda pastan med kyckling, bacon, purjolök, paprika, fetaost. Smaka av med salt och peppar.
Kommentarer
Trackback