Mums till kaffet

Så här efter jul längtar i alla fall inte jag efter julgodis. Ett recept som jag däremot ser användning för stora delar av året är det här som jag gjorde i julas. Passar utmärkt med eller utan kaffe och är en förträfflig "gå bort present".
Baileystryfflar
ca 20 st
1 dl vispgrädde
150 g mörk choklad i bitar
½ dl florsocker
100 g smör, rumstempererat
2 cl Baileys eller whisky
kakaopulver att rulla tryfflarna i
Koka upp grädden. Bryt cholkaden och lägg den tillsammans med florsocker i en bunke. Slå över den kokande grädden under omrörning och rör till en helt slät smet. Vispa i smör och baileys. Lägg i kyl att stelna ett par timmar. När smeten börjat stelna går det bra att rulla bollar och sedan doppa dem i kakao. Låt sedan tryfflarna åter stelna i kylskåp. Förvara kallt fram till servering.
Kommentarer
Trackback