Lingonbröd

Finns det något som passar så bra som nybakat bröd i vintermörkret? Har ett favoritrecept som är gott och samtidigt nyttigt. Det har alldeles säkert lågt GI-värde och är superenkelt att göra. Det enda som tar tid är timmen i ugnen.
Lingonbröd
3,5 dl grovt rågmjöl
3,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
1 tsk salt
(1 dl linfrön)
1 dl solrosfrön
1 dl russin
1 dl rågflingor
1 dl rågkross
1,5 tsk kummin
3,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
1 tsk salt
(1 dl linfrön)
1 dl solrosfrön
1 dl russin
1 dl rågflingor
1 dl rågkross
1,5 tsk kummin
1 dl lingon eller lingonsylt
0,5 dl sirap
3,5 dl filmjölk
2 ägg
Blanda det torra väl innan du fyller på med de våta. Häll smeten i smord och mjölad form och grädda mitt i ugnen, 175 grader, i drygt en timme. Låt kallna på galler under duk.
Kommentarer
Trackback