Homemade svartvinbärsglögg!

Foto: gotlandexclusive.com
Perfekt som gå-bort-gåva. Gjorde glöggen förra året, köpte en flaska och konsturerade en hemmagjord ettikett.
Svartvinbärsglögg
1dl flytande honung
1 förpackning glöggkryddor eller motsvarande mängd egen kryddblandning
2 dl konc svartvinbärssaft0,75 l rött vin
2 dl dessertvin (Portvin, Madeira, Sherry el dyl)
Blanda allt utom vin och desservin i en kastrull. Hetta upp försiktigt tills honungen löst sig. Låt kryddlagen dra några timmar eller över natten.
Sila ifrån kryddorna. Blanda lagen med vin och dessertvin och hetta upp glöggen men låt den inte koka.
Kommentarer
Postat av: saravillfara
Vad spännande det låter!
Själv tror jag aldrig att jag har smakat något annat än köpeglögg - det här låter kanongott, och så mycket mer personligt än det man handlar på affären...!
Postat av: Sofia
Ja både enkelt och gott! Man kan ju laborera och smaksätta med andra smaker, använda vitt vin osv. Kanske kan man inspireras lite av blossa "säsongens smak" glögg?
Trackback