Västerbottenspaj till kräftorna

Foto: arla.se
Den här supergoda pajen passar utmärkt till stundande kräftskivor. Jag fick receptet av en arbetskamrat till min far. Jag har sett att det ligger ute liknande recept på nätet.
Västerbottenspaj med romröra
Botten:
125 g smör
3 dl vetemjöl
2-3 msk lättmjölk
Tryck ut i en pajform och nagga botten. Vik aluminiumfolie runt kanterna. Ställ in i kylen en stund. Grädda i 225 grader i 10 min.
Fyllning:
3 ägg
3 dl gräddmjölk (hälften mjölk hälften grädde)
salt och peppar
300 g riven västerbottenost
1/2 msk kumminfrön
Häll osten i det förgräddade pajskalet. Stöt kummin i mortel. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor och häll sedan över osten. Grädda i 200 grader i ca 35 min.
Romröra:
2 dl cremé fraiche
½ röd lök
1 burk stenbitsrom
Citron
Dill
Hacka löken och rör ihop med resten. Skvätt i lite citron och hacka i lite dill.
Servera pajen med salladsblad och gräslök.
Jätte, Jätte god
Tack!!!
Nu kan jag bjuda mina släktningar från Umeå utan att vara osäker på hur en God västerbottenspaj ska smaka
Tack än en gång
mvh Mona
Jag blev också mycket nöjd med resultatet. Västerbottensost är så gott! Prova västerbotten till pepparkakor, det är också mums. God Jul!
/Sofia