Mustig lövbiffspanna
Den här rätten blev mycket god och perfekt även för matlådan dagen efter.
Mustig lövbiffspanna
4 port
500 g strimlat nötkött (lövbiff, biff...)
1-1½ röd paprika
1 gul lök
1½-2 dl rött vin
2 köttbuljongtärningar (el motsv)
3-4 dl matlagningsgrädde
1 burk lätt cremé fraiche paprika/chili
1 liten knippe färsk persilja
Strimla nötköttet (eller köp färdigstrimlat). Hacka paprikan och löken. Jag föredrar att bitarna är lite större i en panna, förslagsvis halva lökringar. Stek allt lite lätt, behöver ej bli genomstekt och få färg (rätten blir godast om köttet kokar i safterna). Tillsätt vinet och koka allt sammans i några minuter tillsammans med köttbuljongen. När köttet är färdiglagat tillsätts matlagningsgrädden. Slå i cremé fraichen på slutet och klipp över färsk persilja. Servera med ris.
Kommentarer
Trackback