Sunday brunch # 3
Provade att modifiera mitt favoritrecept på scones idag genom att lägga till ost. Det blev supermums!
Ostscones
16 st/ 4 st "kakor"(halva mängden är lagom för två personer)
8 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
100 g margarin
3 dl filmjölk
2,5 dl riven ost (vällagrad ex präst,parmesan,cheddar)
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Finfördela margarinet i mjölblandningen med händerna. Resultatet ska bli en smulig massa. Riv osten fint och tillsätt 2 dl av den. Häll på filmjölken och rör om. Dela degen i 4 delar. Platta ut dem så att de är runt 10-15 cm i diameter. Picka dem med en gaffel och skär i fyra delar, i ett kors över. Strö på resterande riven ost ovanpå och grädda i ca 10 minuter i mitten av ugnen.
Kommentarer
Trackback