Pasta blue cheese

45471-80

Bloggandet den sista tiden har varit sporadisk matlagningen likaså. I förrgår gjorde jag dock en insats i köket och lagade den här pastarätten. Superenkelt och gott.

Pasta blue cheese
6 port

0,75 l mjölk
Idealmjöl och lite smör
125-150 g blue cheese
10 broccoliblommor (går att byta ut mot ex ruccola)
300 g skinka, kassler el dyl
Salt och vitpeppar
Någon rolig pastasort

Häll ner mjölken i en kastrull (gärna teflon el dyl, så fastnar det inte lika lätt). Häll på ordentligt med idealmjöl till redning, jag litar inte alls på måttangivleserna på förpackningen ta nästan 0,5-1 dl. Häll i lite smör/margarin. Låt det hela värmas ordentligt på plattan, rör om ordentligt ofta så att det inte bränner. Koka pastan. Koka broccolin snabbt i lättsaltat vatten, låt rinna av. Hacka skinkan och broccolin i små blommor alternativt bara broccolin om du använder färdighackad skinka. Tillsätt båda i mjölksåsen som blivit tjockare i konsistensen. När du är nöjd med såsen, häll i hackad blue cheese och låt den smälta. Krydda. Servera med parmesan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback