Grillade persikohalvor med vaniljglass och tjinuskisås

45471-27

Ingredienser:
Halverade färska persikor eller nektariner, alternativt avrunna konserverade persikohalvor
Honung till ”marinad”
Vaniljglass av fin kvalitet
Tjinuskisås (kolasås på tub för den late)

Gör så här:
Skala eventuellt persikorna/nektarinerna. Marinera dem sedan i honungen genom att ringla den över dem. Grilla kort på grillen tills de har fått färg och blivit lite varma. Servera med en kula vaniljglass och tjinuskisås.


Tjinuskisås (Kolasås)

Ingredienser 4-6 port.:
2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
100 g smör
1/2-1 tsk malen ingefära
1/2-1 tsk vaniljsocker
(ca 1 msk calvados)

Gör så här:
Koka ihop grädde, socker, sirap och hälften av smöret i 20 minuter tills blandningen blir tjockflytande. Tillsätt resten av smöret, ingefäran och vaniljsockret. Smaksätt eventuellt med calvados.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback