Om...

45471-93

...jag drack kaffe och om jag hade en espressomaskin, då skulle jag göra en gingerbread latte (en pepparkakslatte). Tips på andra kaffedrinkar finner ni på
den här sidan

Gingerbread latte

Syrup:
5 dl vatten
3 3/4 dl strösocker
Några teskedar pepparkakskryddor (3-4?)
1/2 tsk vaniljextrakt  (i flytande form, annars 1 tsk vaniljsocker)


Bas:
1 3/4 dl nybryggd espresso per latte
knappt 2 1/2 dl ångad mjölk med lite skum per latte

Garnering:
pudrad kanel


Blanda vatten, socker och pepparkakskryddor i en kastrull (inte för liten). Värm tills blandningen börjar koka och sänk sedan värmen och låt sjuda utan lock i 15 minuter. Låt sedan syrupen svalna med lock på.

Gör en dubbel espresso, ca 1 1/4 dl och ånga mjölken.

Gör din latte genom att först hälla espresson i ett glas, tillsätt sedan knappt en halv dl syrup och rör om ordentligt. Häll på mjölken. Pudra på lite kanel som garnityr innan servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback