Chaite

45471-95
Foto: apertif.no

Att vara tedrickare är inte fy skam heller. Sidan
babajan tipsar om hur man lagar perfekt chaite. Egentligen fungerar det säkert med chaite i lösvikt, men att krångla till det med lite kryddor gör det förmodligen en aning godare.

Mjölk + vatten 3-4 dl
Svart neutralt te
Kanelstång
Hela kardemummakapslar
Skivad färsk ingefära
Hela nejlikor
Svartpepparkorn
(valfritt: fänkålsfrön, saffran, vaniljstång eller rosenblad)
Råsocker eller honung

Häll vatten med en rejäl skvätt mjölk i en kastrull - nästan lika mycket mjölk som vatten.
Koka upp tillsammans med en par skedar svart neutralt smakrikt té - ett gott ceylon-té passar utmärkt!
Tillsätt kryddorna - chaiets själ. Måsten är kanelstång, hela gröna kardemummakapslar (däng till dom i en mortel först), färsk skivad ingefära, några hela nejlikor och ett par svartpeppakorn.
Sätt sedan din egen touch genom att lägga till t.ex fänkålsfrön, saffran, vaniljstång eller rosenblad.

Sjud chaiet en stund. Låt dra nån minut, sila av kryddorna. Söta efter smak med rårörssocker eller honung.

Kommentarer
Postat av: Kinna

Den här låter god och ska göras. =)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback