Glassbomb med daim och kolasås
Förra helgen gjorde jag den enklaste av alla efterrätter, jag har inte haft så mkt energi kvar efter mycket hårt jobb den senaste tiden. Enklare än så här blir det knappast (bara såsen som kräver lite uppmärksamhet):
Glassbomb med daim och kolasås
ca 2 pers (mer daim om fler personer)
1 förpackning god vaniljglass
2 st dubbeldaim
Kolasås:
2 dl grädde
1 dl socker
1 dl ljus sirap
2 msk smör
1 halv vaniljstång
Mjuka upp glassen lite. Tag fram portionsskålar och täck dem med plastfolie. Tryck i glassen och toppa med en halv krossad dubbeldaim. Vik in sidorna av plastfolien så att det täcker över hela. Frys medan du gör såsen. Koka upp grädde, socker, sirap och smör tillsammans med urgröpt vanilj och vaniljstång. Koka i 15-20 min tills den tjocknar, låt svalna ordentligt för tjockare konsistens.
Kommentarer
Trackback