Enkel indisk tandoorigryta

45471-114

Superenkelt och gott storkok.

Tandoorigryta

400-500 g kyckling (lårfiléer eller kycklingbröst)
1 blomkålshuvud
3-4 morötter
1 förpackning färska sockerärtor
1 ½ - 2 paprikor
1 ½ gul lök
5 dl mjölk
2 tärningar kycklingbuljong
Redning
1 stor knippe persilja
1 förpackning tandoorikrydda/efter smak
Salt och peppar

Ta isär blomkålshuvudet i buketter och stycka morötterna i centimetertjocka slantar. Koka upp i lättsaltat vatten, koka inte för hårt för då blir de mosiga. Hacka paprika och lök i "klyftor" och stek i stekpanna, lägg i grytan. Strimla och stek kycklingen samt lägg även den i grytan. Slå på mjölken och kycklingbuljongen. Häll på tandoorikryddan. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar samt tillsätt persiljan. Vänd försiktigt ner blomkålen och morötterna (blomkålens blommor har en tendens att smula sönder). Red grytan med idéalmjöl eller maizena. Servera med basmati/jasminris.

Kommentarer
Postat av: Fia

Det blir min födelsedags lunch :D

2011-02-11 @ 18:50:11
Postat av: Smsa Låna

Kul att du bloggar! Fortsätt så :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback