Chokladbiskvitårta
Foto: mixwell.com
Chokladbiskvier (ovan) är gott. Chokladbiskvitårta är lika gott, men mycket mer :)
Chokladbiskvitårta
Botten:
2 äggvitor
1 dl socker
1 hg nötkärnor
Chokladkräm:
150 g margarin
2 dl florsocker
2 äggvitor
2-3 msk kakao
Glasyr:
150 g blockchoklad
Botten: Vispa vitor, tillsätt socker och vispa lite mer. Mal och rör ner nötkärnor. Bred ut på välsmord o mjölad plåt i en 20 cm i diameter stor cirkel. Grädda i 200 grader 15-20 min. Lägg på galler att svalna.
Chokladkräm: Rör fett och florsocker. Tillsätt äggulor och kakao. Bred över den kalla botten.
Glasyr: Smält chokladen och låt svalna något. Det är viktigt att chokladen får svalna annars smälter chokladkrämen och det blir bara en sörja av allting.
Kommentarer
Trackback