Pasta med biff och soltorkade tomater

45471-126

Är inte överförtjust i soltorkade tomater eftersom de ofta är hårda och beska i eftersmaken. Hittade en bra kompromiss på Hemköp; en burk med "lätt soltorkade tomater" (Hemköps egna märke). Trodde först att det var någon form av lightprodukt men det visade sig vara lite mindre torkade tomater, vilket jag tycker är alldeles utmärkt. Mycket lättare att jobba med också.

Biff med soltorkade tomater
2 port

3-400 g strimlad biff
2-3 dl rött vin
2 förpackningar milda matlagningsgrädde (den lite tjockare som jag skrev om tidigare)
½ burk lätt soltorkade tomater
4 vitlöksklyftor
½ chilifrukt
1 knippe färsk timjan 
salt och peppar

Stek köttet i en het panna nästan färdigt. Slå på vinet och låt det koka in. När vinet reducerat så att 0,5-1 dl återstår, tillsätt matlagningsgrädden. Hacka tomaterna, likaså vitlöksklyftorna och chilifrukterna (smått). Låt puttra i ca 10 minuter samtidigt som du kokar pastan. Klipp över färsk timjan, smaka av med salt och peppar.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback