Sunday brunch - scones

45471-41

Vad passar bäst en söndagmorgon om inte nybakade scones? Superlätt, snabbt och mumsigt. Jag brukar göra vanliga scones, men jag bifogar även ett recept på grova scones om man vill vara lite "nyttigare". Servera sconsen med smör, ost och marmelad samt en kopp med te.

Scones
16 st/ 4 st "kakor"(halva mängden är lagom för två personer)

8 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
100 g margarin
3 dl filmjölk

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Finfördela margarinet i mjölblandningen med händerna. Resultatet ska bli en smulig massa. Tillsätt filmjölk och rör om. Dela degen i 4 delar. Platta ut dem så att de är runt 10-15 cm i diameter. Picka dem med en gaffel och skär i fyra delar, i ett kors över. Grädda i ca 10 minuter, i mitten av ugnen.

Grova scones
16 st/ 4 st "kakor"

4 dl dinkelmjöl (eller grahams)
4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
100 g margarin
3 dl filmjölk.

Gör enligt ovan med vanliga scones.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback