Morotssoppa i höstrusket

45471-42
Foto: konsumentsamverkan.se

Morotssoppa blev middag igår, tillsammans med äggmackor. Det är härligt med soppa på hösten, för nu är det höst vare sig vi vill det eller inte... 

Morotssoppa
4 portioner

1 kg slantade morötter
1 st hackad lök
5 rädisor
1 liter hönsbuljong (vätska + 2 tärningar)
Salt, peppar och curry
2 vitlöksklyftor
1 knippe persilja
4 dl Kokosmjölk (1 burk)
1 burk cremé fraiche (av valfri fetthalt)

Koka morötterna och löken i buljongen tills de är mycket mjuka. Lägg i rädisorna efter ca halva koktiden för morötterna. Mixa soppan och tillsätt kokosmjölken. Koka upp, smaka av med salt och peppar, curry och vitlök. Hacka persiljan och strö över innan servering. Prova gärna med att smaksätta soppan med lite apelsinolja eller färskpressad apelsin.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback