Snorkaka

45471-63

Kanske något för barnkalaset? Bakade den här snorkakan tillsammans med min systerdotte, hon tyckte så klart att det var hur roligt som helst. Snor på en kaka? Ja, men det är ju inte riktigt! Egentligen är det en vanlig sockerkaka med bär i botten och ett "snoröverdrag". Själva snorkrämen blev väldigt rinnig - vi hade snor över hela bordet. Därför rekommenderar jag att använda marsankräm eller något annat "snorlikt".

Snorkaka

2 ägg
2 dl socker
50 g smör eller margarin
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Bär, t ex hallon, som täcker botten på formen
Kokos till "bröningen"

Vispa först ägg och socker riktigt pösigt. Smält smöret i en kastrul. Slå sedan i mjölken och låt det hela koka upp. Rör hastigt ner den heta smörmjölken i äggsmeten. Häll i mjölet som först blandats med bakpulver och vaniljsocker. Rör smeten slät, men rör så lite som möjligt sedan bakpulvret kommit i. Smörj och bröa en form med kokos istället för ströbröd. Lägg bär i botten av formen och häll i smeten. Grädda i 175 grader nedre delen av ugnen i 35-40 min.

Låt kakan svalna och tryck till den lite i mitten så att den blir platt (kakan reser sig ofta i mitten). Täck med snorkräm av exempelvis marsankräm.



Kommentarer
Postat av: Anna

Åh fy tusan vad gott... farligt att läsa din blogg för mig haha jag är ju en sån gottegris:)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback